Erzurum’da hangi peynir meşhur?
Çeçil peyniri ve lor peyniri Erzurum’da üretilen, tadı ve görüntüsüyle kahvaltı sofralarımıza lezzet katan süt ürünleridir. Kendine özgü tadı ve kokusu olan bu peynirler inek sütünden yapılır. Çeçil peyniri şeritler halinde kesilen yağsız bir peynir türüdür.
Erzurum Civil Peynirin Kilosu Ne Kadar?
180,00 ₺ Erzurum yöresine özgü olan civil peyniri, yağsız sütten yapılır ve tel şeklindedir.
Erzurum göğermiş peynirin kilosu ne kadar?
Doğal Erzurum Göğermiş ve Sivil Peynir. 220.
Küflü peynir kilosu kaç TL?
Kars Bakkal Kars Bakkal Gogermiş (küflü) peyniri 1 kg ermişTulum2 satır daha
Erzurum çeçil peyniri nasıl yenir?
Çeçil peyniri (sivil peynir): Kolayca erir ve hafif bir tada sahiptir. Peynir, özellikle kahvaltıda her sofraya lezzet katan bir besindir. Ayrıca hamur işleri, makarna ve omlet gibi çeşitli yemeklerle tüketilir.
Erzurum’un neyi meşhur?
Coğrafi işaretli tescilli ürünlerimiz; Pekmez Baklava, Civil Peynir, Ehram Doku, Dolma Kadayıf, Küflü Civil Peynir (Gögermiş), Mantı/Hıngel, Peynir Helvası, Su Böreği, Hınıs Fasulye, Karnavas Dut Pekmezi, Narman Şeker Fasulyesi, Oltu Cağ Kebabı, Oltu Taşı, İspir Fasulyesi ve İspir Kaymaklı, ayrıca Patatesli…
Civil Peyniri nereye ait?
Çeçil veya civil peyniri, Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdır’da üretilen yağsız sütten yapılan yumuşak, tuzlu bir peynir türüdür ve iplik şeklinden dolayı iplik peyniri olarak da adlandırılır. Bazı bölgelerde “Çeçil, Sacak, Tel, Dil ve Strick peyniri” olarak da bilinir. Yağlı bir peynirdir.
Erzurum küflü peynir yenir mi?
Göğermiş Peynirinin Kullanım Alanları: Erzurum yöresine ait olan bu peynir, Erzurum mavi peyniri olarak da bilinir. Göğermiş peyniri çoğunlukla kahvaltıda tüketilse de birçok yemekte tercih edilebilir.
Erzurum peynir helvası nasıl yenir?
Erzurum’da bu helva genellikle sabah kahvaltılarında lavaşa sarılarak yenir.
Göğermiş peynir sağlıklı mı?
Kalsiyum açısından oldukça zengin olan küflü peynir, kemik ve eklemlerinizin yanı sıra diş sağlığınız için de önemli bir üründür. Bu nedenle özellikle gelişme çağındaki çocukların tüketimi önerilir. Küflü peynir, romatizma ve osteoporoz gibi sorunlardan sizi korur.
Göğermiş peynir nereye ait?
Erzurum Küflü Civil Peyniri (Göğermiş Peyniri), Erzurum ve çevresinde kahvaltı sofralarında mutlaka yer alan yöresel peynirlerimizden biridir. Küflü Civil Peyniri, Lavaş Ekmeği ve Çay Üçlüsü Erzurum halkının severek tükettiği lezzetler arasındadır.
Göğermiş peynir nasıl yenir?
Hijyenik koşullarda hazırlanan Konya yeşil peyniri nasıl yenir diye sorarsanız cevabı çok basit. Sade olarak da tüketebilirsiniz. Çok lezzetli bir peynir olduğu için birçok yemekte kullanabilirsiniz. Özellikle İtalyan usulü makarnalarla çok iyi gider.
Obruk peyniri kilosu ne kadar?
1 kg 944,83 TL/kg.
En pahalı peynir nedir?
İspanya’nın kuzeyinden gelen 2,2 kilogramlık Cabrales mavi peyniri 30 bin avroya satıldı.
Küflü peynirin adı nedir?
Peynir çeşidi en çok Fransa’nın ünlü Roquefort peynirinden bilinmektedir. Türkiye’de Kars, Erzurum, Erzincan, Konya ve Ardahan gibi illerde üretilmekte olup farklı lezzetlerle karakterize edilmektedir. Gögermiş peyniri olarak da adlandırılan ürün, içerdiği vitamin ve minerallerle vücuda birçok fayda sağlamaktadır.
Gravyer peynirinin kilosu ne kadar?
KARS GRAVYER PEYNİRİ 1 Kg.-625,00 TL.
Erzurum küflü peynir nasıl yenir?
Hamur işlerine çok yakışan bu peynir, tavada eritilerek veya ızgarada pişirilerek tüketilebilir. Mavi peynir Erzurum, Erzincan, Mersin ve Sivas’ta da üretilmektedir. Çoğunlukla Anadolu’dan gelen bir peynirdir.
Erzurum tulum peyniri hangi sütten yapılır?
Erzincan’ın temiz yüksek rakımlı ve %90-100 bitki zenginliğine sahip serin yaylalarındaki buz gibi sularla beslenen beyaz koyun (Karaman koyunu) sütünden tamamen yapılan ve üretimi beşinci-altıncı ayda başlayıp dokuzuncu ayda biten peynire Erzincan Tulum Peyniri denir.
Erzurum otlu peynir nasıl yapılır?
Tarladan toplanan otlar iyice yıkanır, incecik doğranır ve uygun kaplara konur. Tuzlu su eklenerek muhafaza edilir. Bu, yıkanıp tuzdan arındırıldıktan sonra veya yıkamadan peynire eklenebilir. Hatta taze ve doğrudan, tuzlu suya konulmadan da eklenebilir.