İçeriğe geç

Yetiştirilen Ürünler Nelerdir

Yetiştirilen tarım ürünleri nelerdir?

Bölge halkının geçimini sağlamak için ürettiği ürünler arasında başta fıstık olmak üzere pamuk, pirinç, buğday, arpa, nohut, fasulye, mercimek, tütün, soğan, sarımsak, biber, salatalık, domates, patlıcan, karpuz ve diğer sebzeler yer alıyor.

İstanbul’da yetiştirilen ürünler nelerdir?

Buğday. 19.000.000. 161.313. 0,85% Ayçiçeği yağı (yağ) 1.950.000. 37.851. 1,94% Arpa. 7.600.000. 24.502. 0,32% Kolza (kanola) 180.000. … Fındık. 776.046. 4.942. 0,64% Elma. 3.618.752. 1.716. 0,05% Armut. 530.723. 526. 0,10% Üzüm. 4.100.000. … Karpuz. 3.870.515. 22.780. 0,59% Domates. 12.841.990. 19.041. 0,15% kavun. 1.777.059. 11.

Türkiye’de hangi ürünler nerede yetişir?

Meyve ve sebze, seracılık, Akdeniz bölgesinde turunçgiller, Ege bölgesinde zeytin, tütün, turunçgiller, Trakya’da ayçiçeği, Güney Marmara’da sebze ve meyveler, Karadeniz’de fındık, çay, tütün, tahıllar ve şeker pancarı. Orta Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgesinde pamuk ve tahıllar yetiştirilmektedir.

Gaziantep’te yetiştirilen ürünler nelerdir?

İlin başlıca tarım ürünleri buğday, arpa, mercimek, nohut, karpuz, kavun, soğan, sarımsak, pamuk, üzüm, domates, biber, patlıcan, fasulye, turp ve havuçtur. Ayrıca fıstık, zeytin ve nar çoğunlukla ağaç olarak yetiştirilir.

Türkiye’de en çok yetiştirilen meyve nedir?

Yaklaşık 16,9 milyon tona ulaşan Türkiye meyve üretiminin yaklaşık dörtte biri üzümlerden oluşuyor. En çok üretilen meyve ürünleri arasında üzümden sonra elma ikinci, portakal üçüncü, zeytin dördüncü ve mandalina beşinci sırada yer alıyor.

Ülkemizde en fazla yetiştirilen sebze nedir?

Sebze yetiştirme alanları sebze türleri açısından incelendiğinde; en fazla üretim alanına sahip sebzelerin sırasıyla domates, karpuz, taze fasulye, salatalık, patlıcan, kavun ve lahana olduğu görülmektedir. Toplam sebze yetiştirme alanının yaklaşık %67’si bu sebzelerden oluşmaktadır (Tablo 1).

Antalya’da yetiştirilen ürünler nelerdir?

Antalya’nın son derece verimli topraklarında buğdaydan mısıra, susamdan pamuğa, portakaldan muza kadar her türlü ürün yetiştiriliyor. Ayrıca kesme çiçek yetiştiriliyor ve ihraç ediliyor. Pamuk, fıstık, susam, turunçgiller, muz ve erkenci sebzeler çoğunlukla kıyı bölgelerinde yetiştiriliyor.

Egede ne yetişir?

Bölge; Kestane, zeytin, üzüm ve nar yetiştiriciliğinde ülkenin önde gelen bölgelerinden biridir. Bu meyvelerin yanı sıra turunçgiller, badem, elma, mandalina ve portakal üretiminde de çok önemli bir rol oynar.

Ankara’da ne yetişir?

Ankara’da yetiştirilen başlıca tarım ürünleri buğday, arpa ve şeker pancarıdır. Ayrıca Ankara, Türkiye’nin ikinci büyük “tahıl ambarı” olan Polatlı ile tahıl başkenti olmaya devam ediyor. Markalarımızla Ankara ve 81 ilde binlerce çiftçiye destek oluyoruz.

Ülkemizde neler yetişir?

Türkiye, fındık, kiraz, incir ve kayısı üretiminde dünyada birinci, ayva, haşhaş, kavun ve karpuzda ikinci; mercimek, fıstık, kestane, kiraz ve salatalıkta üçüncü; ceviz, zeytin, elma, domates, patlıcan, ıspanak ve biberde ise dördüncü sırada yer alıyor.

Ülkemizin en önemli tarım ürünü nedir?

Buğday. Türkiye’de en çok üretilen tarım ürünüdür. Buğdayın çimlenme döneminde yağışa, olgunlaşma döneminde ise sıcaklığa ve kuru havaya ihtiyacı vardır.

İzmir’de ne yetişir?

İzmir’de Bitkisel Üretim İlde tarla ürünleri üretimi en fazla mısır, patates, pamuk ve buğday olurken, meyve, mandalina, zeytin, üzüm, kiraz, incir ve kestane, sebze, domates, karpuz, kavun, salatalık, ıspanak, pırasa ve karnabahar da üretilen ürünlerdir.

Bursa’da ne yetişir?

Bursa’da yetiştirilen başlıca meyveler şeftali, armut, incir, kiraz, zeytin, çilek, üzüm ve cevizdir. Üretim açısından ilk sırada yer alan ürün şeftali, verimlilik açısından ilk sırada yer alan ürün ise üzümdür (Tablo 6).

Malatya’da ne yetişir?

Malatya’da yetiştirilen başlıca tarım ürünleri kayısı, buğday, şeker pancarı, arpa, nohut, mercimek, mısır ve çavdardır. İlde tarım daha da çeşitlenmiştir. Tarım arazilerinde tahıl ekimi ağırlıktadır.

Adana’da ne yetişir?

2018 yılında Adana’da üretilen toplam sebze miktarı 1.806 adettir.

Tarım çeşitleri nelerdir?

Başlıca tarım yöntemleri: Yoğun (ekstansif-kaba) tarım.

Türkiye’de yetişen organik tarım ürünleri nelerdir?

Günümüzde Türkiye’de organik tarım bitkisel üretime odaklıdır. Fındık, ceviz, fıstık, kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, baklagiller, tıbbi bitkiler, meyveler, taze meyveler, sebzeler ve ürünler Türkiye’de organik tarımda başarıyla yetiştirilmektedir.

Kayseri’de yetiştirilen ürünler nelerdir?

İlimizin toprakları genel olarak tarıma elverişli olup, konvansiyonel tarım modeli benimsenmiştir. Modern tarım tekniklerinin benimsendiği ilimizde yetiştirilen başlıca ürünler buğday, arpa, şeker pancarı, çerezlik ayçiçeği, çerezlik kabak, patates, bakliyat, yem bitkileri, elma ve üzümdür.

Kuru tarım ürünleri nelerdir?

Ülkemizde kuru tarım sisteminde en çok yetiştirilen ürünler; buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, nohut, mercimek, fiğ türleri, korunga, bazı üçgül türleri, kolza ve aspirdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Öğrenci Escort