Metinde sayılar nasıl yazılır?
Teknik ve iş metinleri hariç, 10’dan küçük rakamları harflerle yazın. Örneğin: “Ahmet Bey’in üç çocuğu vardı.” Ancak, zaman, tarih, para miktarı, yüzdeler, adresler, ölçümler ve istatistiki verilerle ilgili rakamlar her zaman rakamla yazılır: 16.50’de, 9 lira, 46 kilo, 4 kilometre, 7 metre, 8 Eylül, %2, daire.” : 6, vb.
Cümle içinde rakam nasıl yazılır?
Kural 6: Bir cümlede iki veya daha fazla basamaklı sayılar yazılırken kelimeler ayrı ayrı yazılır. Örnek: – İlçenin nüfusu 44.400 kişidir. Kural: Sayılar cümlede üç yerde yan yana yazılır.
Resmi yazı içinde rakamlar nasıl yazılır?
Metindeki sayılar sayı veya harf olarak yazılabilir. Gerekirse sayılar sayı olarak yazılabilir ve sonra parantez içinde harf olarak gösterilebilir. Dört basamaklı ve daha fazla basamaklı sayılar sondan üçlü gruplar halinde yazılır ve aralarına nokta konur (örnek: 1.452; 25.126; 326).
Metin içerisinde sayı kullanılıyorsa nasıl yazılır?
Örneğin elli altı, iki yüz altmış iki. Bu sayılar ticari belgelerde ve senetlerde kullanıldığında, boşluk bırakılmadan yan yana yazılır. – Sıra sayıları sayılarla gösterildiğinde, sayıdan sonra bir nokta konur veya ek bir kesme işaretiyle ayrılırlar. Örneğin 20., 20., 30., 30. gibi.
Paragraf içinde sayılar nasıl yazılır?
APA stilinin genel kurallarına göre, 10 ve üzeri sayılar sayılarla, 10’un altındaki sayılar ise kelimelerle ifade edilmelidir. Bazı istisnalar vardır: a. 10’un altındaki sayılar, 10 ve üzeri sayılara kıyasla rakam olarak gösterilir ve diğer sayılarla aynı paragrafta yer aldıklarında gösterilir.
Makalede rakamlar nasıl yazılır?
Diğer tüm durumlarda sayılar matematiksel olarak yazılır. Türk çalışmaları için ondalık kesirler başında sıfır (0) olacak şekilde yazılmalı ve ondalık basamaklar virgülle ayrılmalıdır. Üç veya daha fazla basamaklı sayıları temsil ederken “nokta” işareti kullanılmalıdır. Örneğin; 1.000, 10.
Cümle içerisinde 1 nasıl yazılır?
Sıra sayıları toplama işlemiyle ifade edildiğinde, rakamdan sonra sadece kesme işareti ve ek yazılır ve nokta yoktur: 8. not 8., 2. not 2., vb. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla 1 olarak yazılır. Doğru kullanım 1. formda olmalıdır.
TL cümle içinde nasıl yazılır?
Metinlerde ve resmi yazışmalarda açık bir şekilde yazılması (Türk Lirası) veya kısaltmasının (TL) kullanılması tercih edilirken, grafik, tablo vb. kullanılması tercih edilir. Sembolün yer yer kullanılması önerilir. Uluslararası uygulamaya göre sembol, sayının (parasal miktar) solunda ve boşluk bırakılmadan kullanılır.
Rakam doğru nasıl yazılır?
Bir sayı nasıl yazılır? Bu kelime bir sayı mı yoksa bir rakam mı? Olarak mı yazıldığı tartışmalıdır. Bu kelimenin doğru kullanımı sayılar biçiminde olmalıdır.
Resmi evrakta rakam nasıl yazılır?
Önemli sayılar sayılarla yazılabilir ve sonra parantez içinde yazılabilir. Metinde veya tablolarda üçlü gruplar halinde yazılan büyük sayılar noktayla ayrılır (22,465.
Dilekçede rakamlar nasıl yazılır?
(6) Metindeki sayılar sayı veya harf olarak yazılabilir. Gerekirse sayılar sayı olarak yazılabilir ve daha sonra parantez içinde harf olarak gösterilebilir.
Evraklara sayı nasıl verilir?
Madde 10 – Konu ve belge kayıt numarası dosyalama planına göre belirtilir ve başlığın son satırının iki satır altına ve metin alanının en solundaki “Konu:” sayfa başlığından sonra yazılır. Kod numarası bu talimattan sonra belirtilir.
Metinde rakamlar nasıl yazılır?
Metindeki sayılar tek basamaklıysa kelimelerle, iki veya daha fazla basamaklıysa rakamlarla yazılmalıdır. Metinde numaralandırma yapılırken th/th/th ekleri yerine noktalara öncelik verilmelidir.
Sayılar yazı halinde nasıl yazılır?
2. Birden fazla kelimeden oluşan rakamlar ayrı ayrı yazılır: iki yüz, üç yüz altmış beş, bin iki yüz elli bir vb. 3. Senet, çek vb. gibi para ile ilgili işlemler. Ticari belgelerdeki rakamlar ise karşı tarafta gösterilir: 650,35 (altı yüz elli TL, otuz beş kr.)
Yazı ile numara nasıl yazılır?
Daha sonra ülke kodu girilir, ardından alan kodu ve sıfır olmayan numara girilir. Bu numaraya Türkiye dahil dünyanın her yerinden + 90 216 555 55 55 girilerek ulaşılabilir. Bu nedenle telefon numaralarını ilk kaydettiğinizde +│90 alan kodu│sıfır olmayan numara şeklinde düzenlemeniz gerekir.
Sayılar yazılı olarak nasıl yazılır?
2. Birden fazla kelimeden oluşan rakamlar ayrı ayrı yazılır: iki yüz, üç yüz altmış beş, bin iki yüz elli bir vb. 3. Senet, çek vb. gibi para ile ilgili işlemler. Ticari belgelerdeki rakamlar ise karşı tarafta gösterilir: 650,35 (altı yüz elli TL, otuz beş kr.)
Tezde sayılar nasıl yazılır?
Metinde sayılar kelimelerle yazılmalıdır. Öte yandan, saatlere, parasal miktarlara, ölçümlere ve istatistiksel verilere atıfta bulunan sayılarda rakamlar kullanılır. Saatler ve dakikalar da metinde yazılabilir. Birden fazla kelimeden oluşan sayılar ayrı ayrı yazılır (iki yüz üç yüz altmış beş).
Tez yazarken rakamlar nasıl yazılır?
Yabancı dil tezlerinde APA standartlarına göre ondalık sayılar yazılırken sadece nokta (.) kullanılmalıdır. Büyük sayılar yazılırken sayıların son rakamından başlanarak üçlü gruplar halinde gruplandırılmalı ve bu gruplar virgül (,) ile ayrılmalıdır.
Başlıklarda sayılar nasıl yazılır?
Yüzden büyük sayılar ve yüzlerin, binlerin veya milyonların katları sayılar yerine harf olarak yazılır (örn. iki yüz, elli bin, vb.). Cümle bir sayıyla başlıyorsa, kelimelerle yazılır. Yüzyıllar büyük ve küçük harflerle yazılır (örn. yirmi birinci yüzyıl).